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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoKIMURA, M. Protein polymorphism and geographic variation in the loach Misgurnus anguillicaudatus. Animal Blood Groups and Biochemical Genetics, v.9, n.1, p.13-20, 1978.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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2.Imagem marcado/desmarcadoTOYOTA, K.; KIMURA, M. Earthworms disseminate a soil-borne plant pathogen, Fusarium oxysporum f. sp. raphani. Biol. Fertil. Soils, v. 18, n. 1, p. 32-36, 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoTOYOTA, K.; KIMURA, M. Microbial community indigenous to the earthworm Eisenia foetida. Biology and Fertility of Soils, Berlin, v.31, p.187-190, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoKIMURA, M.; OHTA, T. Theoretical aspects of population genetics. Princeton: Princeton University, 1971. 219p. (Monographs in Population Biology, 4).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Semiárido.

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5.Imagem marcado/desmarcadoOHTA, T.; KIMURA, M. Simulation studies on electrophoretically detectable genetic variability in a finite population. Genetics, v.76, p.615-624, Mar. 1974.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCROW, J. F.; KIMURA, M. Evolution in sexual and asexual populations. American Naturalist, v. 99, n. 909, p. 439-450, 1965.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCROW, J. F.; KIMURA, M. An introduction to population genetics theory. New York: Harper, 1970. 591 p.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Suínos e Aves.

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8.Imagem marcado/desmarcadoKOZAI, T.; GOUDRIAAN, J.; KIMURA, M. Light transmission and photosynthesis in greenhouses. Wageningen : PUDOC, 1978. 99 p.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

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9.Imagem marcado/desmarcadoKOZAR, T.; GOUDRIAN, J.; KIMURA, M. Light transmission and photosynthesis in greenhouses. Wageningen: Centre for Agricultural Publishing and Documentation, c1978 99p.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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10.Imagem marcado/desmarcadoYOKOI, Y.; KIMURA, M.; HOGETSU, K. Quantitative relationships between growth and respiration. I. Components of respiratory loss and growth efficiencies of etiolated red bean seedlings. Bot. Magaz. Tokyo, v.91, n.1021, p.31-41, 1978.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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11.Imagem marcado/desmarcadoTOYOTA, K.; TSUGE, T.; KIMURA, M. Potential application of genetic transformants of Fusarium oxysporum s. sp. raphani for assessinf fungal autecology. Soil Biol. Biochem., v.24, n.5, p.489-494, 1992.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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12.Imagem marcado/desmarcadoKIMURA, M.; MURAKAMI, H.; WADA, H. Microbial colonization and decomposition processes in rice rhizoplane. 1. Microbial colonization associated with lateral root emergence. Soil Sci. Plant Nutr., v. 35, n. 1, p. 63-70, 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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13.Imagem marcado/desmarcadoKIMURA, M.; WADA, H.; TAKAI, Y. The studies on the rhizosphere of paddy rice. VI. The effects of anaerobiosis on microbes. Soil Sci. Plant Nutr., v.25, n.2, p.145-153, 1979.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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14.Imagem marcado/desmarcadoBORIN, I.; FRASCARELI, E. C.; MAURO, M. A.; KIMURA, M. Efeito do pré-tratamento osmótico com sacarose e cloreto de sódio sobre a secagem convectiva de abóbora. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 28, n. 1, p. 39-50, mar. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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15.Imagem marcado/desmarcadoWADA, H.; PANICHSAKPATANA, S.; KIMURA, M.; TAKAI, Y. Organic debris as micro-site for nitrogen fixation. Soil Sci. Plant Nutr., v.25, n.3, p.453-456, 1979.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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16.Imagem marcado/desmarcadoKIMURA, M.; PANICHSAKPATANA, S.; WADA, H.; TAKAI, Y. Influences of organic and rice root on the nitrogen fixation in the submerged soil. Soil Sci. Plant Nutr., v.25, n.4, p.637-640, 1979.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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17.Imagem marcado/desmarcadoWADA, H.; PANICHSAKPATANA, S.; KIMURA, M.; TAKAI, Y. Nitrogen fixation in paddy soils. I. Factors affecting N2 fixation. Soil Sci. Plant. Nutr., v. 24, n. 3, p. 357-365, 1978.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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18.Imagem marcado/desmarcadoPANICHSAKPATANA, S.; WADA, H.; KIMURA, M.; TAKAI, Y. Nitrogen fixation in paddy soils. III. N2 fixation and its active-sites in soil and rhizosphere. Soil Sci. Plant Nutr., v.25, n.2, p.165-171, 1979.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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19.Imagem marcado/desmarcadoCHAIROJ, P.; UEHARA, Y.; KIMURA, M.; WADA, H.; TAKAI, Y. Nitrogen dynamics in the uppermost part of submerged paddy soils in temperate and tropical regions. I. Effect of long-term fertilization treatment. Soil Sci. Plant Nutr., v.30, n.3, p.383-396, 1984.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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20.Imagem marcado/desmarcadoKIMURA, M. K.; SOUZA, P. E.; HASSUIKE, J. T.; V. NETTO, J.; KON, I. Eficiencia do bicarbonato de sodio no controle de oidio (Erysiphe cichoracearum) em pimentao (Capsicum annuum L.). Summa Phytopathologica, Piracicaba, v.23, n.1, p.57-58, 1997. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  07/10/2008
Data da última atualização:  19/02/2009
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, L.; FUKUDA, W.; WATANABE, E.; NUTTI, M.; CARVALHO, J. L.; KIMURA, M.
Afiliação:  Luciana Alves de Oliveira, CNPMF; Wania Maria Gonçalves Fukuda, CNPMF; Edson Watanabe, CTAA; Marilia Nutti, CTAA; José Luiz carvalho, CTAA; Mieko Kimura, UNESP.
Título:  Total carotenoid concentration and retention in cassava products.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: SCIENTIFIC MEETING OF THE GLOBAL CASSAVA PARTNERSHIP, 1., 2008, Ghent. Cassava: meeting the challenges of the new millennium. Ghent:: IPBO, 2008. p. 38.
Idioma:  Inglês
Notas:  SP01-16.
Conteúdo:  For human health it is important to know the carotenoid concentration in food that is consumed. Thus, the objective of this study was to evaluate the total carotenoid concentration and retention in six procedures (traditional flour, oven-dried and sun-dried scrapped flour, 'Gari' flour, cassava chips and boiled cassava) using two sweet (Gema de ovo and Dourada) and two bitter (949 and 1709) cassavas. Total carotenoid was determined spectrophotometrically and retention was calculated on dry weight basis. Raw roots of 949, 1709, Gema de ovo and Dourada varieties presented 12.2, 8.2, 3.4 and 3.3 ug/g (fresh weight) of total carotenoid, and 44, 41, 39 and 34% of dry matter, respectively. Good retention of carotenoids (approximately 72-96%) was observed in boiled cassava (100°C, 30 min). Chips (thin slices fried in oil at 180°C) and traditional flour (cassava ground, pressed and dried at 120°C) showed the lowest retention (about 26-34% and 50-59%, respectively) probably due to the high temperature used. However, chips showed good stability during two weeks of storage, while traditional flour showed the lowest stability. "Gari" flour, which was also submitted to high temperature but uses fermented roots, retained approximately 75-90% of total carotenoids and showed the lowest loss during storage. Intermediary retention was observed in oven-dried (approximately 69-92%) and sun-dried (approximately 54-69%) scraped flours. Although the oven-dried presented higher retention than sun-d... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
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